2014. október 26., vasárnap

Hogyan érd el a céljaidat?

 Sok ember az életét álmok építsével tölti, miközben megfeledkezik arról hogy élni kell és az életnek nem arról kellene szólnia, hogy álmodozzunk, hanem hogy megvalósítsuk az álmokat. Merj bele vágni, ne próbáld meg magad lebeszélni, mert ha azt mondogatod magadnak hogy "úgysem tudod megcsinálni" meg "úgysem fog sikerülni" akkor ez így is lesz. Ha viszont magabiztosan, úgy állsz hozzá a dolgokhoz, hogy "Igen! képes vagyok rá!" és "Igen, meg fogom csinálni, bármi áron!" akkor így is lesz.Tűzz ki magad elé egy vagy több célt is akár és alaposan rágd át, tervezd meg hogyan fogod őket megvalósítani. Beszélj erről másoknak is: ki fognak nevetni. Ha nem nevetnek ki, akkor nem elég nagyok az álmaid. Minél többet és több embernek beszélsz róla annál nagyobb lesz benned a nyomás hogy elérd, megvalósítsd, megcsináld amit kitűztél magad elé. Ez az egyik legjobb technika arra hogy motiváld magad. A másik, amit azoknak tanácsolok, akik már tapasztaltabbak és általában el is érik amit akarnak, hogy tartsd magadban és hagyd, hogy a sikereid beszéljenek helyetted. 

Hogyan kezdj hát bele? 
 • Döntsd el mit akarsz! - Legyen az bármi: megszerezni egy pasit, felszedni pár kg izmot, vagy éppen elbúcsúzni pár százaléknyi testzsírtól, megszerezni egy pont neked való állást, külföldre költözni, vagy megtanulni végre vezetni. A lényeg hogy döntsd el mi az amit pontosan akarsz!  Ez baromi egyszerűnek tűnik, pedig néha sokkal nehezebb maga a kérdés hogy "Mi az, amit valójában akarok?" mint aminek látszik. Ami fontos: ne legyél kishitű! Minél nagyobb az álom annál nagyobb a kihívás! Aki nagyon kishitű magával szemben az eleinte kisebb célokat tűzzön ki maga elé, és ha ezeket eléri, az ebből merített sikerélmény ad egy olyan magabiztosságot ami a nagyobb célokhoz is megfelelő löketet fog nyújtani! 
 • Írd le mit akarsz! - Ha már eldöntötted és biztosan tudod mi az amit akarsz, írd le. Legyen súlya, tétje, nyoma, akár mond el valakinek, mit akarsz. Így már nem csak magad előtt kell bizonyítani hanem másnak is. Ha lehet olyan embernek mond el, akinek számít a véleménye, aki motivál, bíztat, vagy épp ellenkezőleg: kiröhög hogy "úgysem fog sikerülni" ha ilyennel találod szembe magad, csak rántsd meg a vállad és vedd kihívásnak! "Nem fog sikerülni? Na majd meglátjuk!" A negatív emberek adják az erőt hogy megmutasd, akkor is sikerülni fog! Jó lesz látni az arcukat mikor eléred a célod és ezt közlöd is velük, hidd el. 
 • Tervezz! - Tervezd meg a lépéseket, hogyan fogod elérni a célodat. Legyen az bármilyen apró lépés, írd le, legyen egy konkrét terved-de ne feledkezz meg B és C tervről is arra az esetre ha az A nem jönne össze... Legyél felkészült és körültekintő. 
 • Dolgozz rajta! - Most, hogy tudod mit akarsz, leírtad, elmondtad embereknek akik motiválnak-vagy épp ellenkezőleg, nem hisznek benned-, megtervezted a lépéseket... Itt az ideje a tényleges munkának és elkezdeni dolgozni rajta. Minden. Egyes. Nap...
...amíg el nem éred a célod. Lesznek buktatók. Nem is egy. Lesz sok olyan helyzet amikor azt fogod mondani, hogy "nem megy ez nekem, feladom" ilyenkor emlékezz arra, miért kezdted. Emlékezz rá, ki voltál akkor, amikor ez a terv megfogant a fejedben és emlékeztesd magad, hogy az a lány aki akkor voltál még hitt benne és nem teheted meg vele hogy feladod, küzdened kell érte, és magadért is. Hiszen ha te nem küzdesz a saját céljaidért... hidd el, más sem fog.
Egy valamit soha ne feledj: a Te életed. A Te álmaid. A Te céljaid. Soha ne hagyd, hogy más döntsön helyetted, soha ne hagyd magad befolyásolni mások által, ne hidd el hogy te nem vagy rá képes, mert bárki képes bármire, ha igazán akarja. A negatív embereket zárd ki az életedből és vedd körül magad olyanokkal akik építenek, akiktől több leszel. A Te életed, a Te döntéseid a Te felelősséged. Mert a végén senki sem fog megmenteni, ha Te nem teszel valamit a saját boldogságodért.


... és akkor most tedd fel magadnak a kérdést: Mi az amit valójában akarsz? 

4 megjegyzés:

 1. Kellemesen indult ezzel a bejegyzéssel a reggelem. :) Mondjuk eddig is kellőképp motivált voltam, de persze egy kis extra löket sosem árt, szóval köszönöm. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remek ezt hallani, magabiztosan, céltudatosan, így tovább! :)

   Törlés
 2. Szuper bejegyzés! Köszönet érte :)

  VálaszTörlés
 3. Timi annyira motiváló vagy, szerintem simán írhatnál könyvet is a témában!=) Több célt is kitűztem magam elé, az egyik nemrég teljesült is (még augusztusban, a jelentkezési határidő előtt pár nappal kitaláltam, hogy szeptemberben szeretnék nyelvvizsgázni, az iskolai óráim mellett nem jártam különtanárhoz, hanem egyedül felkészültem, pár napja jött meg az eredmény, 93%-os lett), egy másik hamarosan teljesül, ha minden jól alakul, a többi folyamatban van, jól jött ez a poszt plusz megerősítésnek. =)

  VálaszTörlés